Gröna Dalen-kolonisterna

  Miljövänlig odling
Längtar du efter att gräva i jorden? Att kunna odla ekologiska grönsaker och rotfrukter?  Vi odlar på ett miljövänligt sätt, utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. 
 
Vårt koloniområde
anlades 1983 i Gröna Dalen.
Vi har 75 odlingslotter, uppdelade på två områden som är belägna mellan Igelbodaplatån och Båthöjden. Båda områdena är inhägnade till skydd mot rådjuren.
 
           
Om du är intresserad
av en odlingslott är du välkommen att ta kontakt med oss på nedanstående mailadress eller telefon.

Telefon: 070-212 14 49
Ansökningsblankett finns här

   

Kolonibilder


Hitta avkoppling i ett grönt paradis
Nyheter - [2017-08-12]
 
"Somliga bränner tiotusentals kronor på gymkort, hälsoresor och dieter. I Gröna dalen går friskvården loss på en femhundring per år – och då får man grönsaker och bär på köpet"


Läs mer i Nacka Värmdö Posten » 

Gröna Dalen kan utnyttjas mer » 

Gröna dalen – en aktiv plats för alla » 

Vi i höghusen förstår värdet av Gröna dalen » 


 Trädgårds- och naturprogram i radio och tv
Uppdaterad - [2021-10-18]

 
Odla med P1
För dig som är fritidsodlare och som vill gräva lite djupare i kompost och rabatter för att lära dig mer om odling. Här får du experttips, goda råd och en inblick i odlandets olika trender och möjligheter.
Lyssna på alla tidigare program här » 
 
Ge oss naturen tillbaka!
Frank Erichsen från "Hundra procent bonde" säger välkommen till ogräset och tar sig an uppdraget att rädda insekterna i den lilla danska staden Hjörring. Bin och fjärilar ska få en ny chans genom att återskapa vild natur. Men kan Frank få med innevånarna på idéen att hjälpa insekterna genom att låta ogräset frodas? Det kräver inte bara förändring i trädgårdarna utan också ett helt nytt sätt att tänka.

Programmet sänds i SVT1 varje tisdag kl 20.00.
Se alla sändningstider här » 

Hundra procent bonde
Serien handlar om bonden Frank Ladegaard Erichsen, som tillsammans med sin fru Theresa och två barn, Johan och Alma lever ett enkelt liv på en bondgård i närheten av Grenå. Det är ett självförsörjande lantbruk som drivs på ett hållbart sätt. Erichsen använder gärna manuella redskap och äldre metoder i sitt dagliga arbete på gården.
Läs mer » 

Se alla sändningstider här » Hundra procent bonde - säsong 25

Del 1: Ny säsong. Det är höst och Frank ska igång med sitt stora kvarnprojekt. Bygget kommer att kräva tunga, solida järnbalkar och en kran med stor precision. Och så får Frank en oväntad present, som både förändrar och förenklar hela projektet.
Se del 1 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 2: Det är många vänner och passionerade hantverkare som har kommit resande för att hjälpa till med kvarnbygget, både från Danmark och utlandet. En stor fest ska det bli också förstås, så det är mycket bestyr med mat och dryck, ät- och sovplatser. Och så har Frank hittat en lösning som gör att blåbärsbuskarna bågnar av bär.
Se del 2 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 3: Det är dag två av kvarnbygget och tillresta vänner och hantverkare sprids ut till sina olika arbetsposter. Oväntad teknisk hjälp får man från verkstaden vid Fregatten Jylland. Fartyget som är från 1860 räknas som ett av världens största av trä och ligger idag som museifartyg i Ebeltoft på Jyllands östkust. Och så har det kommit lamm till Kastanjegården, första gången med sommarlamning.
Se del 3 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 4: Franks gästande hantlangare på kvarnbygget har nu varit på gården i en vecka och efter hårt slit och långa arbetsdagar är det upp till bevis. När kranen kommer ska bottenkonstruktionen upp och nu ska det visa sig om all noggrannhet och precision håller måttet. Och i augustivädret går livet på Kastanjegården vidare och fem kycklingar ser dagens ljus.
Se del 4 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 5: Frank vill inte att trädgårdens grödor ska gå till spillo, så när nu tillgången på sommarkål och gurkor vida överstiger vad familjen kan göra av med vill det till nya lösningar. För att hjälpa Frank att ta tillvara på skörden kommer vännen Søren till Kastanjegården för att lära Frank konsten att fermentera, eller syra grönsaker.
Se del 5 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 6: Kvarnen är rest, men Frank är inte nöjd med placeringen, så nu ska den centreras så den står precis mitt på huset. Och den uppgiften har Frank tänkt lösa på egen hand. Däremot får han hjälp med att klä in själva kvarntornet. Och så är det nötter som ska skördas och ett hjul på såningsmaskinen som ska lagas.
Se del 6 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 7: Planen för dagen är att så råg. Men först måste säden rensas och trähjulet till såningsmaskinen fixas innan det kan beslås med en järnring. Och innan ringen kan valsas jämn måste nog axeln på valsen rätas upp. Ja, och sen måste förstås hönsen stängas in så att de inte går rakt ut i åkern och äter upp utsädet. Men sen är det nog alldeles strax såningsdags.
Se del 7 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 8: Pumporna ska skördas och även betorna ska upp. Hösten har varit regnig och för att inte trampa sönder den vattensjuka ängen fullständigt har korna flyttats till hästens Solvejs hägn. Här blir de snart varse vem det är som bestämmer. Och så får Frank hjälp av barnen Johan och Alma med att ta hand om köttet efter gårdagens lammslakt.
Se del 8 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 9: Frank har skaffat en gammal potatisupptagare och är spänd på att få ta den i bruk. Med kvarnbygget är det ännu lång väg kvar att gå, men redan nu är resultatet något som Frank varje dag glädjer sig åt. Gavlarna har stått vidöppna, men innan vintern kommer har södergaveln fått presenning och norrgaveln ska Frank mura upp snarast. Under tiden kan han inte låta bli att drömma om det färdiga resultatet, med alla detaljer och lösningar som han har planer för.
Se del 9 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)


Del 10: Hösten bjuder alltid på logistik som måste lösas före vinterns ankomst. Redskap ska ses över, maskiner flyttas runt för att allt ska få plats och de sista grödorna ska sorteras inför vinterförvaringen. Och så ska lagården kalkas innan djuren tas in för vintern. Utrymmet i lagården räcker inte till, så en av korna ska slaktas. Köttet är enbart för eget bruk, så Frank sköter slakten och tar hand om styckningen hemma på gården.
Programmet sänds på tisdag 19 oktober kl 18.00 i SVT2.
Se del 10 i SVT Play (t.o.m. 17 april 2022)

 

 


Hundra procent bonde - säsong 24

Del 1: Även om våren ännu inte har kommit till Kastanjegården, så är det dags att förgro och Frank gör i ordning varmbänken. Han är också sugen på att bygga en takmölla, som bl.a. ska driva sågverket. Ett sånt projekt är inte gjort i en handvändning, så Frank åker till Vestjylland för att få inspiration och lära sig mer.
Se del 1 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 2: Det är en stor dag på Kastanjegården, när den gamla lagården ska rivas ned. Men innan det kan ske måste byggnaden skäras itu och det är lättare sagt än gjort. Och det behövs rejäla maskiner därtill.
Se del 2 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 3: Slit-och-släng ligger inte för Frank, så när Kastanjegårdens bästa skyffel går sönder är det en självklarhet att den gamla skyffeln ska repareras, i stället för att köpa en ny. Och så är han särdeles nöjd med vinterrapsen som han sådde i höstas.
Se del 3 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 4: Hos Frank är det denna gång besök av den största maskin som någonsin har setts till på Kastanjegården. Ett 13 meter långt betongkrossverk, som ska förvandla den gamla lagårdsbyggnaden till grus. Och mitt i alltihop kommer två lamm till världen.
Se del 4 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 5: Säsongen är ännu inte långt gången, men med hjälp av ett smart trick har Frank redan fått fram spröda och röda rabarber. Och så väntar en skogstur till häst, när Frank ska hämta timmer tillsammans med hästen Solvej.
Se del 5 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 6: Nu när den gamla lagårdsbyggnaden är borta kan Frank äntligen komma igång med att etablera sin nya fruktträdgård, på samma plats där lagården stod. Det blir ett familjeprojekt och Frank får plocka fram sina pedagogiska färdigheter tillsammans med barnen Alma och Johan. Och så blir det tips om hur man blir av med ogräs i köksträdgården.
Se del 6 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 7: Frank ska såga till timret till möllebygget och det kräver en blocksåg som han inte har tillgång till hemma på gården. Han beger sig därför till Grenå. Här finns - förutom den blocksåg han behöver - en samling bestående av mer än 400 historiska, stationära förbränningsmotorer.
Se del 7 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 8: Åtta gässlingar har kommit till världen på Kastanjegården. Inte ruvade av gåsmamma dock, utan i en äggkläckningsmaskin. Förvirringen blir därmed stor när de nyfödda ska flytta in i gåshuset. Frank gör också ett nytt försök att plantera björnbär och så kan han inte låta bli att småmuttra över hönsens framfart.
Se del 8 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 9: Staketmaskinen är på plats och Frank går genast igång med att göra hägn till plantskolan och blomrabatterna. Alla knep för att hålla de frötjyvande hönsen borta måste tas till vara... Inför ett kommande husbygge vill Frank gjuta egna betongplintar. Men frågan är om det är lönsamt, eller om det helt enkelt blir dyrare än att köpa nya?
Se del 9 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)

Del 10: Det har blivit dags att ta ut betongplintarna ur sina formar och spänningen är stor inför resultatet. Frank är trött på att springa och leta efter gäss som är på rymmen, så nu ska de hägnas in. Och nere på ängen väntar en belöning som Frank har sett fram emot: äntligen har tofsvipor slagit sig ner vid Kastanjegården.
Se del 10 i SVT Play (t.o.m. 1 feb 2022)
  Trädgårdstider
Det har återigen blivit dags att återvända till trädgården för att se vad som har överlevt vintern. Pernilla gör en hållbar bukett och trädgårdsmästaren John visar hur man beskär sina rosor på våren. Kocken Tareq och inredaren Malin sätter igång att bygga ett tunnelväxthus samtidigt som stora planer smids på hur trädgården ska förvandlas under året.
Se del 1 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    

Tareqs efterlängtade pizzaugn anländer äntligen och en pepparrot bjuder på ofrivillig komik. Ett nytt centrum i trädgården anläggs med marktegel och den största trädgården i programmets historia. John pratar om täckodling och Malin förvandlar en gammal sänggavel till en trädgårdsbänk. Pernilla drar igång årets stora tävling - vem av de fyra kan odla den tyngsta pumpan?
Se del 2 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    

Projektet med att bli självförsörjande på grönsaker drar igång och John övertygar de andra om att trädgårdens odlingsyta måste öka dramatiskt för att de ska kunna nå målet. Pernilla avslöjar att hon inte kommer att kunna hjälpa till så mycket eftersom hon har en operation på gång. Malin visar hur man tillverkar porslinsblommor som trädgårdsprydnader och Tareq bakar pizza i sin nya pizzaugn.
Se del 3 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    

Pernilla återvänder till trädgården efter sin operation men innan dess har hon hunnit ge de andra tre en ekonomisk utmaning. Radhusträdgården får ett nytillskott i form av en ny granne och i trädgårdslandet odlas det vin under ledning av John. Malin bygger en grill av återvunnet skrot och Tareq lagar wok med inspiration från Bali.
Se del 4 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    

En modernistisk trädgård anläggs och gänget återvänder till den förra trädgården för att hämta växter. I den stora pumpatävlingen har det blivit dags att sätta ner plantorna i jorden. Malin bygger ett "levande" bord och Pernilla gör en doftande bukett. John och Tareq beger sig in i en magisk trädgård för att hitta inspiration.
Se del 5 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    

Gänget bygger en amerikainspirerad veranda och det blir många svärord när den värsta kaktustaggen ska utses. Malin gör en dahliarabatt och John ger dig tipsen du behöver för att kunna ta semester från trädgården. Pernilla botaniserar bland ormbunkar och Tareq bakar in ett helt kålhuvud i salt.
Se del 6 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    

Jakten på att bli självförsörjande går vidare och det har blivit dags att börja skörda och väga. En liten snigeljägare kommer till trädgården och gänget upptäcker att de haft objudna gäster under sommaren. Malin tillverkar en pollenfälla och John ger sig på ett getingbo. Tareq bjuder på zucchini och Pernilla gör en bukett med hjälp av trädgårdens värsta fiende - parksliden.
Se del 7 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    

En gammal studsmatta blir hjärtat i en hemlig trädgård, ugglorna får en egen holk och pumpatävlingen går vidare. Pernilla gör en bukett av blommor från trädgårdens vackraste rabatt och John ger sig på att täta den läckande dammen. Malin gör en dundersmoothie och Tareq lagar mustig ribollita.
Se del 8 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    

Den stora pumpatävlingen ska äntligen avgöras - vem av de fyra har lyckats odla den tyngsta pumpan? Dessutom får vi svaret på om gänget har lyckats med utmaningen att bli självförsörjande på grönsaker. En jordkällare i miniformat anläggs för att kunna ta vara på en del av det som odlats och så blir det fest för att fira av trädgården för den här säsongen.
Se del 9 i SVT Play »  (t.o.m. 7 nov)    


   Min trädgård
Hagen min. Norskt trädgårdsmagasin med Heidi, Dag, Stine och Steinar.

Del 1. I säsongsstarten träffar Heidi trädgårdsälskarna Trine och Knut i Lillesand. Här är man i färd med att anlägga nya rabatter och göra uteplatsen klar för säsongen. Trine lär Heidi att göra en dörrkrans, Stine snickrar en torkställning och Dag trollar fram en bränd rabarbertarte.
Se del 1 i SVT Play »  (t.o.m. 24 jan 2022)

Del 2. Det är i stort sett bara ett staket som skiljer Marias trädgård från havet. För Maria är trädgården rekreation - hennes alldeles egna terapiträdgård. Dag syltar gröna tomater, Stine bygger ett blombord och Steinar tunnar ut tomatplantor.
Se del 2 i SVT Play »  (t.o.m. 24 jan 2022)

Del 3. I sin pyttelilla radhusträdgård i Tromsø har Tine lyckats klämma in det mesta som en trädgårdsälskare kan drömma om. Här hittar man såväl trädgårdsstigar, som en pergola, ett växthus och en fontän.
Se del 3 i SVT Play »  (t.o.m. 24 jan 2022)

Del 4. I sin trädgård mitt i Halden driver Inger Lise och Eirik sitt eget lilla lantbruk i miniatyr. Här odlar de grönsaker och blommor enligt ekologiska metoder, och med planer som förändras varje år. Stine gör en spaljé för klätterväxter och Dag lagar coq au vin.
Se del 4 i SVT Play »  (t.o.m. 24 jan 2022)

Del 5. I Hildeguns och Oddvins trädgård i Volda myllrar det av kreativa lösningar. Det gäller att utgå från det man har och utnyttja alla möjligheter. Heidi är med när de gör stengång och en vattenspegel. Stine gör fina krokar i nysilver och Dag ser till att löksoppan får en renässans.
Se del 5 i SVT Play »  (t.o.m. 24 jan 2022)

Del 6. Hur ser trädgårdsproffsens egna trädgårdar ut? Heidi besöker två trädgårdsdesigners i Tysvær och får en inblick i hur det kan se ut när proffsens gröna fingrar jobbar på hemmaplan. Dag tillagar en kall ärtsoppa, Steinar ger sig i kast med mossa och Stine gör fina och praktiska prydnadssaker.
Se del 6 i SVT Play »  (t.o.m. 24 jan 2022)

Del 7. Heidi presenterar godbitar från säsongen som gått. Vi tar också en titt bakom kulisserna och får bilder från när inspelningarna inte gick riktigt som det var tänkt. Det blir en hel del bloopers.
Se del 7 i SVT Play »  (t.o.m. 24 jan 2022)
  Mandelmanns gård
Familjen Mandelmann driver den kravmärkta gården Djupadal på Österlen. Vi följer familjen i deras arbete på gården – i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter.

Se alla avsnitt här:
Se del 1-1 »     Se del 1-2 »     Se del 1-3 »     Se del 1-4 »    
Se del 1-5 »     Se del 1-6 »     Se del 1-7 »     Se del 1-8 »    

Se del 2-1 »     Se del 2-2 »     Se del 2-3 »     Se del 2-4 »    
Se del 2-5 »     Se del 2-6 »     Se del 2-7 »     Se del 2-8 »    

Se del 3-1 »     Se del 3-2 »     Se del 3-3 »     Se del 3-4 »    
Se del 3-5 »     Se del 3-6 »     Se del 3-7 »     Se del 3-8 »    

Se del 4-1 »     Se del 4-2 »     Se del 4-3 »     Se del 4-4 »    
Se del 4-5 »     Se del 4-6 »     Se del 4-7 »     Se del 4-8 »    

Se del 5-1 »     Se del 5-2 »     Se del 5-3 »     Se del 5-4 »    
Se del 5-5 »     Se del 5-6 »     Se del 5-7 »     Se del 5-8 »    

Se Mandelmanns julprogram här » 

 

Låt Gröna dalen förbli en grön oas
Nyheter - [2015-05-05]
 
Gärna fler bostäder i Saltsjöbadens centrum – men rör inte Gröna dalen.


Kommunen bör istället följa gällande översiktsplan och inte exploatera detta område. Vi tror att ett attraktivt område för fritidsaktiviteter är bättre än bostäder för att knyta ihop Saltsjöbaden och Fisksätra.
Det skriver S i Nacka i en debattartikel i Nacka Värmdö Posten.
Läs mer i NVP » 
Fisksätra har en grönskande framtid » 
Gröna Dalens ­potential är långt ifrån utvecklad
Nyheter - [2017-03-02]
 
Gröna Dalen har ett högt värde för oss Fisksätrabor. Som kontrast till den täta bebyggelsen behövs en lugn park med grönska, natur och ljus.


Visionen är en grön kulturpark som knyter samman Saltsjöbaden och Fisksätra – Rosendals trädgård är en förebild. En plats för alla att mötas och för att uppleva årstidernas och naturens skiftningar.

Inbjudande sittplatser med bänkar och bord, blommande buskar och träd, en blomsteräng, ytterligare odlingar, ja kanske till och med ett litet trädgårdskafé, är några exempel på hur området kan utvecklas.

För den som saknar egen trädgård, främst de boende i höghusen i Fisksätra men även på Igelbodaplatån, är betydelsen av Gröna Dalen allra störst. Sannolikt svårt att fullt ut förstå för den som lever under andra förutsättningar.

Läs debattartikeln i Nacka Värmdö Posten från Nätverket för Fisksätras framtid  » 

Fisksätra har en grönskande framtid » 

Trädgårdsprogram i webb-tv

 
Blomsterspråk
Sven Wingård botaniserar i den svenska floran.
Se programmen i Öppet arkiv:
Maskros »   
Vattenklöver »    Smultron »    Skvattram »    Linnea »    Harsyra »   Nacka Miljövårdsråds remissvar angående förslag till program för Fisksätra
Nyheter - [2013-01-14]
  Nacka Miljövårdsråd är positivt till att ett program tagits fram för utveckling och upprustning av Fisksätra. Dock avvisar man främst den föreslagna kraftiga exploateringen av bostäder, som skulle komma att förstöra boendekvalitén för många boende i detta område, som redan beskrivs som "en av Sveriges mest tätbefolkade orter".
Utdrag från remissvaret:
Gröna Dalen
Föreslagna åtgärder i Gröna dalen behöver kompletteras med en satsning på ekologisk hållbarhet som behandlas under Tätortsnära odling. Vi vill även understryka att Gröna Dalen måste få fortsätta, att utgöra en nödvändig spridningskorridor för djur och fauna mellan Erstaviks naturområden och Skogsö naturreservat. Denna viktiga funktion framhålls ju också i programhandlingarna, och en nödvändig konsekvens är att inga större byggnationer, trafikerade vägar eller arrangemang för störande aktiviteter får byggas. Av främst denna anledning är vi helt emot en stor byggnad för "kultur och idrottsevenemang". En sådan för oundvikligen med sig störande aktiviteter, trafik och p-platser.
Vi vill framhålla, att vi anser att Gröna dalen redan idag är ett charmigt och omtyckt område och gångstråk, och att större "upprustningar" och förändringar inte behövs på grund av områdets beskaffenhet idag.  
Läs hela remissvaret här  » Tomatodling i lott 26 den 20 maj 2012.
Se fler bilder från lott 26. » Jätteknölkalla
Trädgård [2013-07-14]
 
Jätteknölkalla i Bergianska trädgården
(11 juli 2013)  Blomställningen öppnade sig natten till onsdag. För två år sedan skapade en blommande jätte-knölkalla sensation i Bergianska trädgården. Knölen som nu blommar är ”syskon” till den kalla som blommade 2011 men denna har en mycket högre blomställning än den förra, hela 194 cm.

Den spektakulära växten utmärker sig genom sin storlek, märkliga form och hemska stank – och att den blommar över på 2-3 dagar.

Arten har bara blommat tre gånger tidigare i Sverige, första gången var 1935 i Bergianska trädgården.
Läs mer om jätteknölkallan » Filmen HOME
Miljö - [2013-01-20]
 


Klicka på bilden ovan för att se ett klipp från filmen

  Se den uppmärksammade och vackra filmen Home av Yann Arthus-Bertrand och Luc Besson. Det är den första film som i sin helhet filmats ovanifrån. Vacker natur samsas med häpnadsväckande arkitektur.
Överallt ser vi exempel på vår egen kortsiktighet: vattnet i haven innehåller allt mindre fisk och för att hitta det vatten vi själva behöver måste vi borra allt djupare. Forskarna säger att vi kanske har tio år på oss att ändra vårt sätt att leva och sluta misshushålla med jordens resurser.
  Filmen HOME har setts av över 100 miljoner människor i världen. Filmen handlar om hur vi människor rubbat balansen på jorden under vår korta tid här, men den ger också hopp och visar tydligt på att det finns fantastiska lösningar som väntar på att användas.  Läs mer » 

Klicka här för att se hela filmen på 90 minuter  (engelskt tal, engelsk text)   
Bildarkiv 2012
Nyheter - [2012-12-15]  Nu finns 50 nya bilder från
år 2012 i bildarkivet.
Se bilderna här »  Trädgårdskalender
Att göra i oktober
· Gräv ner kogödsel i trädgårdsland och rabatter.
· Klipp bort vissna rosblommor.
· Håll koll på svamp-sjukdomar speciellt på rosor. Plocka bort angripna blad.
· Nu är det lämplig tid att flytta växter. Glöm inte att beskära växterna på våren för att balansera rot med grenverk.
· Beskär vindruvorna.
Läs mer » 


Länkar
Frö Med Posten
Fröer.nu
Frökungen
Impecta
Lindbloms Frö
Lord Nelson
Olssons Frö
Örtagårdens Plantskola
Rara Växter
Runåbergs Fröer


  Nattljus.
  Lott nr 2 den 22 september 2008
  Stor och ståtlig vajar majsen.
  Lott nr 6 den 20 augusti 2008
  Höstens fina färger.
  Lott nr 1 den 9 oktober 2007
  Alla blommorna i lott 2.
  Foto: 23 juli 2005


 

Fläderblommor, 8 juli 2005.
 
  Potatisen blommar, 4 juli 2005.
 

 

Jordgubbar i Gröna Dalen, 28 juni 2005.   Tulpaner i lott 2 i Gröna Dalen, 25 maj 2005.

Fler bilder i arkivet
Klicka in till bildarkivet för att minnas sommaren 2006.
Till bilderna från 2006Nyhetsarkivet

  Till nyheter från:   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006  
_____________________________________________________________________________________________________________
 
Nyheter 2012

Nyheter 2011

Nyheter 2010

Nyheter 2009

Nyheter 2008

Nyheter 2007

Nyheter 2006


Om föreningen

Ansökningsblankett

Stadgar

Ordningsregler


Bildarkiv 2009

Bildarkiv 2008


Satellitbilder

Odlingstips

Växtinfo

Zonkarta


Väderprognos
för Gröna Dalen

14-dagarsprognos

Prognos från yr.no

Odla med Solen


Gröna Dalen-kolonisterna

Telefon:   
070-212 14 49

Sidan skapad: 1998-10-28
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Tillbaka till startsidan