Gröna Dalen-kolonisterna

  Miljövänlig odling
Längtar du efter att gräva i jorden? Att kunna odla ekologiska grönsaker och rotfrukter?  Vi odlar på ett miljövänligt sätt, utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. 
 
Vårt koloniområde
anlades 1983 i Gröna Dalen.
Vi har 75 odlingslotter, uppdelade på två områden som är belägna mellan Igelbodaplatån och Båthöjden. Båda områdena är inhägnade till skydd mot rådjuren.
 
           
Om du är intresserad
av en odlingslott är du välkommen att ta kontakt med oss på nedanstående mailadress eller telefon.

Telefon: 070-212 14 49
Ansökningsblankett finns här

   

Kolonibilder


Hitta avkoppling i ett grönt paradis
Nyheter - [2017-08-12]
 
"Somliga bränner tiotusentals kronor på gymkort, hälsoresor och dieter. I Gröna dalen går friskvården loss på en femhundring per år – och då får man grönsaker och bär på köpet"


Läs mer i Nacka Värmdö Posten » 

Gröna Dalen kan utnyttjas mer » 

Gröna dalen – en aktiv plats för alla » 

Vi i höghusen förstår värdet av Gröna dalen » 


 Trädgårds- och naturprogram i radio och tv
Uppdaterad - [2024-02-29]

  Drömträdgården
Vi följer svenskar i hela landet som förverkligar sina hetaste trädgårdsdrömmar.
Se programmen i SVT Play (t.o.m. 30 juni 2024)


Pernilla och Henrik vill förvandla sin lilla skånegård till ett karibiskt paradis med pool, utekök, och en vibe av Karibien.
Se del 1

I Småland hittar Johan sin stora passion - en trädgård. Nu vill han förvandla den enorma gräsmattan till en gigantisk prärierabatt. Men det slutar inte där utan Johan går vidare och skapar flera olika rum på sin jättetomt.
Se del 2

Valerie har alltid drömt om ett växthus och nu är det dags. Men när Nicole kommer på besök visar det sig att Valerie har glömt något som kan göra hela skillnaden - upplevelsen på vägen fram till växthuset. När Nicole och Linnéa får se slutresultatet blir de imponerade av förvandlingen.
Se del 3

Utanför Luleå vill Sanna odla allt från mango till tomater i Norrbottens kyliga klimat. Det blir ett år av experiment när mycket dör men när Nicole och Linnéa kommer på besök år två möts de av en grönskande trädgård.
Se del 4   Hundra procent bonde - säsong 30

Del 1: Hästarna ska få en ny, fin inhägnad bredvid ladan. Det gamla skjulet flyttas till ett nytt hem. Det öppnar upp för nya möjligheter för Frank och en mycket bättre utsikt från Kastanjegården. Rödbetor måste plockas upp före frosten, men skörden är tyvärr ynklig - å andra sidan är sötpotatisen enorm.
Se del 1 i SVT Play (t.o.m. 25 mars 2025)


Del 2: Frank har tappat bort sin favoritanorak, och efter att ha vindtestat nytt tyg sätter han sig vid symaskinen för att tillverka en ny anorak. Under den årliga rengöringen av taggstenarna dyker ett märkligt dike upp, och Frank kan inte komma på vad det har använts till.
Se del 2 i SVT Play (t.o.m. 25 mars 2025)


Del 3: Domkraft och spade kommer till användning när hönshuset måste lyftas upp på en plintgrund för att hålla råttorna borta. Frank vill prova på att göra ett stängsel enligt engelska traditioner. Sedan åker han till Holland för att hämta inspiration till att förädla den kommande sockerrörsskörden.
Se del 3 i SVT Play (t.o.m. 25 mars 2025)


Del 4: Storken besöker Kastanjegården varje år, men den flyger snabbt iväg igen. Så Frank börjar renovera storkboet i hopp om att storken ska vilja stanna lite längre. Av fjolårets skörd av bramley-äpplen görs äppelgröt och miniväxthusen grävs fram i förberedelse för nytt hästgödsel.
Se del 4 i SVT Play (t.o.m. 25 mars 2025)


Del 5: På Kastanjegården vittnar många tecken om att våren är på ingång. Exempelvis har ett dalmatinerlamm kommit till världen. Frank bygger ut kullerstensbeläggningen. Hästen Solveig hjälper till att plöja åkern. Och persikoträdet i växthuset som aldrig riktigt tog sig ska nu ersättas med ett nektarinträd.
Se del 5 i SVT Play (t.o.m. 25 mars 2025)


Del 6: Det är tid för sådd. På Kastanjegården spänns hästen Solveig för harv och såmaskin när fyra sorters utsäde ska ned i jorden. I växthuset är våren på full ingång och Frank ska försöka sig på ympning av kvistplommonträd.
Se del 6 i SVT Play (t.o.m. 25 mars 2025)


Del 7: Det är motigt på gården, kon Leonora har nedkommit med en dödfödd kalv och räven har tagit alla gässen. Lyckligtvis har Frank fått tag på en jerseykalv som Leonora har fäst sig vid. Men Frank funderar på om de verkligen ska ha gäss.
Se del 7 i SVT Play (t.o.m. 25 mars 2025)


Del 8: Till Franks stora förtjusning har ett storkpar anlänt till Kastanjegården. De kollar in det nyrenoverade och inflyttningsklara storkboet. Staketet måste fixas och fönstren behöver nytt kitt. Och Frank njuter av att kunna mjölka utomhus.
Programmet sänds i SVT2 på
måndag 11 mars kl 19.00
onsdag 13 mars kl 16.45


Del 9: Frank sorterar rörvass till stråtak och är spänd på om takvassexperterna Bjarne och Tonny godkänner honom som vassrensare. Fåren flyttas och får fungera som levande häcksaxar och Frank får hjälp att lägga tak på stacken med rörvass.
Programmet sänds i SVT2 på
måndag 18 mars kl 19.30Hundra procent bonde - Julspecial 2023
Nu är det äntligen jul igen på Kastanjegården. Den gamla Singer-symaskinen behöver repareras och får en framträdande plats i julverkstaden. Gåsen som terroriserat alla ska slaktas och plockas. Och till Franks förvåning sker ett julmirakel; kon Anna föder en välskapt julkalv.
Se programmet i SVT Play (t.o.m. 18 december 2024)
Hundra procent bonde - säsong 29

Del 1: Ladugården är fylld med hö, rödbetsåkern har rensats från ogräs för andra gången och taket på kvarnhuset är täckt. Frank har bjudit in sina vänner till en arbetsvecka för nu kan han äntligen fortsätta kvarnbygget igen. Vingbalkar och ett turbinhuvud måste tillverkas och sedan får en gammal skeppspropeller nytt liv.
Se del 1 i SVT Play (t.o.m. 28 september 2024)

Del 2: Frank och vännerna som bjudits in att delta på arbetsveckan har nu hunnit så långt med delarna till kvarnen att det är dags att montera den. Navet som Frank gjort modellen till och sedan låtit gjuta är polerat och anpassat efter vingarna. Med hjälp av motorparkens kranbil ska kvarnstocken monteras.
Se del 2 i SVT Play (t.o.m. 5 oktober 2024)

Del 3: Hösten närmar sig och barnen Alma och Johan hjälper till att göra nya torkställningar. Oljefiltret på minilastaren måste bytas och sedan behöver Frank en stege för att rädda Johan som hjälpt honom att bygga en gigantisk höstack.
Se del 3 i SVT Play (t.o.m. 12 oktober 2024)

Del 4: För första gången på 13 år ska Kastanjegårdens ättiksmor tömmas och Frank hittar oväntade saker. Kvarnen behöver ställningar och flera spån ska sågas till. Till sist är det dags att provsmaka frukten från opalplommonträdet.
Se del 4 i SVT Play (t.o.m. 2 november 2024)

Del 5: Frank har ägnat många timmar åt att samla in värphönsen och deras ägg för att ha dem samlade i en kycklingcentral. Men några gick honom förbi och nu måste han in i ladan på jakt efter dem som har kläckts utanför det trygga hägnet. Sedan ska boningshusets lerväggar förstärkas för att bättre klara stötar. Till sist ska det skäras grödor, bland annat gröna linser som är nya för året.
Se del 5 i SVT Play (t.o.m. 9 november 2024)

Del 6: Trots att det regnar hela tiden vågar Frank inte vänta längre med att skörda sina solrosor. Men kärnorna är borta. Då är det bättre att fokusera på linskörden men till den behövs skivplogen. Och den gömmer sig i ett hav av brännässlor.
Se del 6 i SVT Play (t.o.m. 16 november 2024)

Del 7: Den första höststormen har aviserats, så Frank får fullt upp med att fixa alla byggnadsställningar på Kastanjegården. Ett gammalt termofönster får nytt liv. Även om Frank inte är förtjust i plast är det bra för ogräsbekämpning och det sparar diesel och plog. Kinakålen ska bindas upp och sedan ska Frank försöka plantera asimina. En svårodlad växt med märklig frukt som liknar mango och doftar som passionsfrukt.
Se del 7 i SVT Play (t.o.m. 9 december 2024)

Del 8: Hästen Filippa har börjat bita i grindar och staket och Frank ger träverket en virvel med pepparkvarnen för att få henne att sluta. Frågan är om det kommer fungera? Och vad ska Frank med en vagnslast ruttna fönster till?
Se del 8 i SVT Play (t.o.m. 7 december 2024)
 
  Grönsaker jag kan skörda i min trädgård i mars
Trädgården ser inte mycket ut för världen i mars. Det är kalt och nästan inget grönt syns. Men titta, så mycket mat jag kan skörda! Följ med mig på en skördetur i Skillnadens Trädgård, sista veckan i mars 2021.
  
Odla med P1
För dig som är fritidsodlare och som vill gräva lite djupare i kompost och rabatter för att lära dig mer om odling. Här får du experttips, goda råd och en inblick i odlandets olika trender och möjligheter.

Kallsådder med Farbror Grön
Grönsaker och sommarblommor sås i växthus eller pallkragar så tidigt som i januari och folk brukar höja på ögonbrynen när han berättar att han även odlar tomater kallt, i april. I år har han med lyckat resultat även sått paprika, gurka och vattenmelon kallt med hjälp av värmemattor och nästa år ska han testa att göra likadant med rotselleri, chili, kronärtskockor och aubergine.


Lyssna på alla tidigare program här » 
  Mandelmanns gård
Familjen Mandelmann driver den kravmärkta gården Djupadal på Österlen. Vi följer familjen i deras arbete på gården – i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter.

Se alla tidigare avsnitt här:
Se del 1-1 »     Se del 1-2 »     Se del 1-3 »     Se del 1-4 »    
Se del 1-5 »     Se del 1-6 »     Se del 1-7 »     Se del 1-8 »    

Se del 2-1 »     Se del 2-2 »     Se del 2-3 »     Se del 2-4 »    
Se del 2-5 »     Se del 2-6 »     Se del 2-7 »     Se del 2-8 »    

Se del 3-1 »     Se del 3-2 »     Se del 3-3 »     Se del 3-4 »    
Se del 3-5 »     Se del 3-6 »     Se del 3-7 »     Se del 3-8 »    

Se del 4-1 »     Se del 4-2 »     Se del 4-3 »     Se del 4-4 »    
Se del 4-5 »     Se del 4-6 »     Se del 4-7 »     Se del 4-8 »    

Se del 5-1 »     Se del 5-2 »     Se del 5-3 »     Se del 5-4 »    
Se del 5-5 »     Se del 5-6 »     Se del 5-7 »     Se del 5-8 »    

Se del 6-1 »     Se del 6-2 »     Se del 6-3 »     Se del 6-4 »    
Se del 6-5 »     Se del 6-6 »     Se del 6-7 »     Se del 6-8 »    

Se del 7-1 »     Se del 7-2 »     Se del 7-3 »     Se del 7-4 »    
Se del 7-5 »     Se del 7-6 »     Se del 7-7 »     Se del 7-8 »    Mandelmanns jul 2022
Italiensk jul med familjen Mandelmann.

Del 1: Mandelmanns lämnar Djupadal och beger sig mot Italien för att fira jul med familjen Cameli. Men tågresan är lång och Marie passar på att laga julmat i kupén. Väl framme väntar tryffeljakt, magiska julkrubbor och en romantisk Lady & Lufsen-middag.

Del 2: Julen står för dörren i den italienska byn Portico di Romagna. Marie bakar mandelkakor och förbereder sill med italienska smaker. Gustav vill ge sin gamla fiol lite kärlek och besöker fiolmagikern Foscolo. Dessutom bjuds det på himmelsk julpasta.

Se Mandelmanns julprogram här » 

 

MENY med Tomas Tengby
Äpplet Aroma och plommonet Jubileum — två av 75 sorter som Balsgård tagit fram för svenska jordar. I en tid när det pratas om ökad självförsörjning läggs verksamheten ner, förutom förädling av äpple.

  Hundra procent bonde - säsong 28

Del 1: Det är vinter på Kastanjegården, vilket betyder tid för arbete inomhus. Frank gör fönsterramar till kvarnhuset och tar hand om ull tillsammans med barnen Alma och Johan. Men det blir också tid för utomhussysslor som att se till växthustaket och mata fåren.
Se del 1 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


Del 2: Med vinterns kyla och minusgrader har sjön frusit till och Frank får hugga hål på isen så att tjurkalven Mars och hästen Solvej kommer åt att dricka. Minst 15 meter av gärdsgården har vält och knäckts av blåsten och måste lagas. Så nu tänder Frank upp eld i ässjan för att värma vidjorna som ska användas som surrningar till att hålla ihop allt.
Se del 2 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


Del 3: Frank har fått tag på en maskin som går att använda för att skörda vass i mindre skala. Han ger sig ut för att skaffa material till stråtak. Dottern Alma hjälper till att göra filtsulor av ull och i smedjan ska Frank förlänga gängorna på vagnsbultarna till dörren i kvarnhuset.
Se del 3 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


Del 4: Tjurkalven Mars och hästen Solvej har nu gått så länge tillsammans att de tror de är av samma familj. När en tredje invånare anländer till hagen - i form av ett treårigt sto vid namn Filippa - så uppstår omedelbart dramatik och svartsjuka. Franks sågverk har stått still i två år, men när han nu lyckas få igång det på nytt är det med stor glädje och tillfredsställelse.
Se del 4 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


Del 5: Råttor har tagit sig in i hönshuset och Frank är fast besluten att göra sig av med de oönskade husockupanterna. Och så är våren äntligen på väg. Ett tydligt tecken på detta är att det börjar födas lamm på Kastanjegården.
Se del 5 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


Del 6: En gammal ask står kvar som trädruin på gården. Nu ska den omvandlas till exklusiva fågelbostäder, med lite rå "New York-känsla" och Frank slipar motorsågen för att sätta igång. Och så ska det sås nakenkorn med hjälp av hästen Solvej och likaså gröna linser, en ny gröda på Kastanjegården.
Se del 6 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


Del 7: Gräset har en tendens att ta över kullerstenarna på gårdsplatsen. Nu vill Frank pröva en ny metod för att hålla stenarna rena. En bassäng ska gjutas för att fyllas med uppsamlat regnvatten från takrännan på växhuset. Och vad är det med det nya staketet som får Frank att tänka på tv-serien "Dallas"?
Se del 7 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


Del 8: Det är på tiden att Kastanjegården får en ljugarbänk. Frank har mycket restmaterial kvar efter staketbygget och den perfekta platsen för bänken är redan utsedd, så det är bara att sätta igång. Årets skörd av betor ser ut att bli usel och Frank oroar sig över om det kommer att räcka som foder till vintern. Och så ska höskrindan renoveras och salladen från varmbänken planteras ut.
Se del 8 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


Del 9: Kvarnbygget går framåt och Frank åker till järngjuteriet för att få gjutet navet till vingarna. Jordgubbssäsongen är här och årets skörd lämnar ingen besviken. Fönstren i takkupan ska kittas och så får fåren flytta på sig för att ge plats till en tillfällig campingplats för nattgäster på gården.
Se del 9 i SVT Play (t.o.m. 26 mars 2024)


  


Hundra procent bonde - säsong 22
Del 1: Frank lägger kullersten upp till bostadshuset och får hjälp av sonen Johan med arbetet. Det blir också tid för att klyva ved och för en tur till Aarhus hamn, när stockbåten som Frank var med och byggde i Finland, nu ankommer till Danmark.
Se del 1 i SVT Play (t.o.m. 9 april 2024)

Del 2: Frank vill få ordning på familjens böcker i det nya bostadshuset, men det kräver att bokhyllorna kommer på plats. Även utomhus finns det gott om arbetsuppgifter. En kalvhud ska barkgarvas och svartvinbärsbuskarna ska beskäras. Och så ska det bli ett litet källarrum under trappan.
Se del 2 i SVT Play (t.o.m. 9 april 2024)

Del 3: Rykande varm hästgödsel håller Frank sysselsatt under en kall vinterdag. Gödseln ska ner i varmbänken för att sätta fart på vårens första grödor. Och stoltheten är inte att ta miste på när Frank mycket nöjd får den första delen av porten till kalkugnsboden på plats.
Se del 3 i SVT Play (t.o.m. 9 april 2024)

Del 4: Tillsammans med båtbyggaren Peter lägger Frank sista handen vid haapion, alltså den stockbåt som Frank var med och byggde i Finland föregående sommar. Han avslutar också arbetet med porten till kalkugnsboden och släpper ut årets sist födda lamm på grönbete för första gången.
Se del 4 i SVT Play (t.o.m. 9 april 2024)

Del 5: Frank planterar ut majrovor från varmbänken till köksträdgården och några fikonträd får plats vid solfyllda väggar, där de förhoppningsvis ska få den värme de behöver. Och så har Kastanjegården fått sin andra kvigkalv - Bea var namnet.
Se del 5 i SVT Play (t.o.m. 9 april 2024)

Del 6: Vårsolen får livet att myllra på Kastanjegården. Potatisen ska kupas och det ska gallras mellan quinoaplantorna. Och så funderar Frank och Theresa på om de nu inte till sist har blivit gamla nog för att anlägga en blomrabatt.
Se del 6 i SVT Play (t.o.m. 9 april 2024)

Del 7: Frank gör åror till stockbåten som han var med och byggde i Finland föregående sommar. Det är torrt i markerna och svårt att hitta bete till fåren. De förgrodda majrovorna är färdiga för skörd redan i slutet av maj. Och så har det kommit en ny familjemedlem till Kastanjegården - labradorvalpen Kajsa.
Se del 7 i SVT Play (t.o.m. 9 april 2024)

Låt Gröna dalen förbli en grön oas
Nyheter - [2015-05-05]
 
Gärna fler bostäder i Saltsjöbadens centrum – men rör inte Gröna dalen.


Kommunen bör istället följa gällande översiktsplan och inte exploatera detta område. Vi tror att ett attraktivt område för fritidsaktiviteter är bättre än bostäder för att knyta ihop Saltsjöbaden och Fisksätra.
Det skriver S i Nacka i en debattartikel i Nacka Värmdö Posten.

Läs mer i NVP » 
Gröna Dalens ­potential är långt ifrån utvecklad
Nyheter - [2017-03-02]
 
Gröna Dalen har ett högt värde för oss Fisksätrabor. Som kontrast till den täta bebyggelsen behövs en lugn park med grönska, natur och ljus.


Visionen är en grön kulturpark som knyter samman Saltsjöbaden och Fisksätra – Rosendals trädgård är en förebild. En plats för alla att mötas och för att uppleva årstidernas och naturens skiftningar.

Inbjudande sittplatser med bänkar och bord, blommande buskar och träd, en blomsteräng, ytterligare odlingar, ja kanske till och med ett litet trädgårdskafé, är några exempel på hur området kan utvecklas.

För den som saknar egen trädgård, främst de boende i höghusen i Fisksätra men även på Igelbodaplatån, är betydelsen av Gröna Dalen allra störst. Sannolikt svårt att fullt ut förstå för den som lever under andra förutsättningar.

Läs debattartikeln i Nacka Värmdö Posten från Nätverket för Fisksätras framtid  » 

Fisksätra har en grönskande framtid » 

Trädgårdsprogram i webb-tv

 
Blomsterspråk
Sven Wingård botaniserar i den svenska floran.
Se programmen i Öppet arkiv:
Maskros »   
Vattenklöver »    Smultron »    Skvattram »    Linnea »    Harsyra »   Nacka Miljövårdsråds remissvar angående förslag till program för Fisksätra
Nyheter - [2013-01-14]
  Nacka Miljövårdsråd är positivt till att ett program tagits fram för utveckling och upprustning av Fisksätra. Dock avvisar man främst den föreslagna kraftiga exploateringen av bostäder, som skulle komma att förstöra boendekvalitén för många boende i detta område, som redan beskrivs som "en av Sveriges mest tätbefolkade orter".
Utdrag från remissvaret:
Gröna Dalen
Föreslagna åtgärder i Gröna dalen behöver kompletteras med en satsning på ekologisk hållbarhet som behandlas under Tätortsnära odling. Vi vill även understryka att Gröna Dalen måste få fortsätta, att utgöra en nödvändig spridningskorridor för djur och fauna mellan Erstaviks naturområden och Skogsö naturreservat. Denna viktiga funktion framhålls ju också i programhandlingarna, och en nödvändig konsekvens är att inga större byggnationer, trafikerade vägar eller arrangemang för störande aktiviteter får byggas. Av främst denna anledning är vi helt emot en stor byggnad för "kultur och idrottsevenemang". En sådan för oundvikligen med sig störande aktiviteter, trafik och p-platser.
Vi vill framhålla, att vi anser att Gröna dalen redan idag är ett charmigt och omtyckt område och gångstråk, och att större "upprustningar" och förändringar inte behövs på grund av områdets beskaffenhet idag.  
Läs hela remissvaret här  » Tomatodling i lott 26 den 20 maj 2012.
Se fler bilder från lott 26. » Jätteknölkalla
Trädgård [2013-07-14]
Uppdaterad [2023-09-01]
 
Jätteknölkalla i Bergianska trädgården
(11 juli 2013)  Blomställningen öppnade sig natten till onsdag. För två år sedan skapade en blommande jätte-knölkalla sensation i Bergianska trädgården. Knölen som nu blommar är ”syskon” till den kalla som blommade 2011 men denna har en mycket högre blomställning än den förra, hela 194 cm.

Den spektakulära växten utmärker sig genom sin storlek, märkliga form och hemska stank – och att den blommar över på 2-3 dagar.

Arten har bara blommat tre gånger tidigare i Sverige, första gången var 1935 i Bergianska trädgården.

Läs mer om jätteknölkallan » 

Unik hybridknölkalla blommar » Filmen HOME
Miljö - [2013-01-20]
 


Klicka på bilden ovan för att se ett klipp från filmen

  Se den uppmärksammade och vackra filmen Home av Yann Arthus-Bertrand och Luc Besson. Det är den första film som i sin helhet filmats ovanifrån. Vacker natur samsas med häpnadsväckande arkitektur.
Överallt ser vi exempel på vår egen kortsiktighet: vattnet i haven innehåller allt mindre fisk och för att hitta det vatten vi själva behöver måste vi borra allt djupare. Forskarna säger att vi kanske har tio år på oss att ändra vårt sätt att leva och sluta misshushålla med jordens resurser.
  Filmen HOME har setts av över 100 miljoner människor i världen. Filmen handlar om hur vi människor rubbat balansen på jorden under vår korta tid här, men den ger också hopp och visar tydligt på att det finns fantastiska lösningar som väntar på att användas.  Läs mer » 

Klicka här för att se hela filmen på 90 minuter  (engelskt tal, engelsk text)   
Bildarkiv 2012
Nyheter - [2012-12-15]  Nu finns 50 nya bilder från
år 2012 i bildarkivet.
Se bilderna här »  Trädgårdskalender
Att göra i mars
· Första vårmånaden är nu här och solen lyser allt starkare samtidigt som marken ännu är frusen. Växterna kan då inte ta upp vatten. Man ska därför skydda vintergröna växter mot den starka vårsolen.

· Förodla inomhus
I mars kan du förodla bland annat tomat, paprika, purjolök, persilja, selleri och kryddväxter som basilika, rosmarin, salvia, mejram, oregano och timjan.

· Plantor som förodlas hemma i fönstret blir ofta långa och gängliga. Det beror på alltför näringrik jord, för mycket värme och för lite ljus. Använd därför såjord och placera växterna svalt och ljust.
Läs mer » 


Länkar
Frö Med Posten
Fröer.nu
Impecta
Lindbloms Frö
Lord Nelson
Olssons Frö
Rara Växter
Runåbergs Fröer


  Nattljus.
  Lott nr 2 den 22 september 2008
  Stor och ståtlig vajar majsen.
  Lott nr 6 den 20 augusti 2008
  Höstens fina färger.
  Lott nr 1 den 9 oktober 2007
  Alla blommorna i lott 2.
  Foto: 23 juli 2005


 

Fläderblommor, 8 juli 2005.
 
  Potatisen blommar, 4 juli 2005.
 

 

Jordgubbar i Gröna Dalen, 28 juni 2005.   Tulpaner i lott 2 i Gröna Dalen, 25 maj 2005.

Fler bilder i arkivet
Klicka in till bildarkivet för att minnas sommaren 2006.
Till bilderna från 2006Nyhetsarkivet

  Till nyheter från:   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006  
_____________________________________________________________________________________________________________
 
Nyheter 2012

Nyheter 2011

Nyheter 2010

Nyheter 2009

Nyheter 2008

Nyheter 2007

Nyheter 2006


Om föreningen

Ansökningsblankett

Stadgar

Ordningsregler


Bildarkiv 2009

Bildarkiv 2008


Satellitbilder

Odlingstips

Växtinfo

Zonkarta


Väderprognos
för Gröna Dalen

14-dagarsprognos

Prognos från yr.no

Odla med Solen


Gröna Dalen-kolonisterna

Telefon:   
070-212 14 49

Sidan skapad: 1998-10-30
Senast uppdaterad: 2024-03-01

Tillbaka till startsidan