SquashkakaKakan blir som en ostkaka men lösare. Mycket god. |
Förväll den skalade och i bitar skurna squashen och sila bort vattnet. Kör i matberedare eller rör den till en slät massa. Blanda ihop 5 dl av den avrunna squashmassan med ägg, mjölk, socker, vetemjöl och mandel som är skalad. Häll smeten i en väl smörad och bröad form. Grädda i 125 grader i 45 min tills den stannat helt. Kakan blir som en ostkaka men lösare. Mycket god. Pröva med vaniljsås till. |
Syltad SquashFörvaras i kylskåp.Står sig hela vintern. Gott till kött. |
Saltlag Häll saltlaken över squashen som skurits i bitar och låt stå till nästa dag. Ättikslag Häll bort saltlagen. Koka upp ättikslagen, skumma. Lägg i grönskasblandningen och låt sjuda ca 10 min. Tag grytan från värmen och tillsätt Atamon. Häll upp på väl rengjorda burkar och tillslut. Förvaras i kylskåp, står sig hela vintern. Gott till kött. |
Publicerad: 2008-09-14 [ Tillbaka till startsidan ] |