Squashkaka 

Kakan blir som en ostkaka men lösare. Mycket god.



  • 750 g Squash
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl gräddmjölk
  • ½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 10 sötmandlar
  • 1 bittermandel (kan utelämnas)

    Förväll den skalade och i bitar skurna squashen och sila bort vattnet. Kör i matberedare eller rör den till en slät massa.

    Blanda ihop 5 dl av den avrunna squashmassan med ägg, mjölk, socker, vetemjöl och mandel som är skalad.
    Häll smeten i en väl smörad och bröad form.

    Grädda i 125 grader i 45 min tills den stannat helt.
    Kakan blir som en ostkaka men lösare. Mycket god.
    Pröva med vaniljsås till.


  • Syltad Squash

    Förvaras i kylskåp.
    Står sig hela vintern.
    Gott till kött.



  • 2 kg squash (skalad ca 1.5 kg) skuren i sockerbitsstora bitar.
  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor

    Saltlag
  • 3 l vatten
  • ¾ dl salt
    Häll saltlaken över squashen som skurits i bitar och låt stå till nästa dag.

    Ättikslag
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 4 ½ dl vatten
  • 6 dl socker
  • 1 ½ tsk hel koriander
  • 1 ½ tsk gurkmeja
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 tsk Atamon

    Häll bort saltlagen. Koka upp ättikslagen, skumma. Lägg i grönskasblandningen och låt sjuda ca 10 min. Tag grytan från värmen och tillsätt Atamon.
    Häll upp på väl rengjorda burkar och tillslut. Förvaras i kylskåp, står sig hela vintern. Gott till kött.

    Berit 20080817

  • Publicerad: 2008-09-14

    [ Tillbaka till startsidan ]