Krafttag mot lägenhetsinbrotten
på Ljuskärrsberget kommer att bli
nödvändigt


- Artikeln publicerad - [2005-02-22, 22:30]

Fönster är en vanlig inbrottsväg
Bor du i marklägenhet är det viktigt att se över fönstren - särskilt de som ligger fritt från insyn. Genom att montera särskilda fönsterlås gör du det betydligt krångligare för tjuven. Ett fönsterlås avskräcker många tjuvar från att ens prova den vägen.
Fönster som måste öppnas bör du förse med godkända fönsterlås, eller  med låsöglor och hänglås i klass 1. Byt ut olåsbara spanjoletthandtag mot låsbara.
Har du fönster som sällan eller aldrig öppnas, kan dessa med fördel skruvas igen permanent. Det finns bra och säkra beslag att köpa hos låssmeden. Balkongdörren bör vara av god kvalitet och ha certifierade lås, helst hakregellås. Kom ihåg att 40 procent av alla inbrott sker genom balkongdörrar.

Installera larm
Enklast och billigast är att installera ett larm som via en eller flera sirener larmar grannarna och automatiskt ringer upp förprogrammerade telefonnummer. Väljer du ett centrallarm som är uppkopplat till en larmcentral betalar du utöver installationen oftast också en fast månadsavgift. Det finns även trådlösa larmpaket utan installationskostnad.

Volymskydd innebär att särskilda detektorer reagerar så fort någon rör sig inne i lägenheten. En nackdel med volymskydd är att larmet inte utlöses förrän tjuven redan är inne. Dessutom kan husdjur utlösa larmet, t.ex. om en katt klättrar upp på möblerna.

Skalskydd utgörs av detektorer som monteras på alla fönster och dörrar i lägenheten och reagerar direkt om någon försöker bryta sig in. Skalskyddet kan vara aktiverat på natten och därmed förhindra att någon obemärkt tar sig in i lägenheten när de boende sover.

Det kommer att bli ett möte om brottsförebyggande åtgärder
onsdag den 2 mars 2005 kl 19.00 i föreningslokalen.Länkar till Säkerhetsprodukter:               
Trygga Hem
Aroundio
Dico Plus
Prisjämförelse
Övriga länkar:
Trygg i Nacka
Svenska Stöldskyddsföreningen

Tillbaka  

Saltsjöportalen