Örtte
Örtte är både gott och nyttigt. Så här gör du själv ett gott örtte.
I slutet av maj plockar du nya små blad från t.ex. vinbärsbuskar, jordgubbar, smultron, pepparmynta och björk.
Bladen tvättas noga, så att ingen jord eller sand finns kvar.
Bred ut bladen på ett galler eller en handduk, och låt dem torka.
När de är helt torra och hårda, smulas de sönder till små bitar, och läggs sedan i en burk. Nu är ditt örtte färdigt att använda.
Blanda gärna olika sorter för att få din favoritsmak.
Blanda ett gott örtte så här:
25% citronmeliss
25% fänkål
50% pepparmynta




  Örtskolan
Många av våra vanligaste växter har en stor läkande förmåga.


  Björk

Läs mer om björk » 


Björk


  Groblad
Läs mer om groblad » 


Groblad


  Åkerfräken
Läs mer om åkerfräken » 


Åkerfräken


  Skvattram
Läs mer om skvattram » 


Skvattram


  Maskros
Läs mer om maskros » 


Maskros


  Daggkåpa
Läs mer om daggkåpa » 


Daggkåpa