Kastrullkaka

125 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk pärlsocker
Bär, frukt eller plommon

Smält smör i en kastrull på svag värme.
Ta den från plattan och tillsätt ägg och rör om med degskrapa.
Häll i mjöl och socker och rör om med skrapan.
Häll över i en form med lös botten och lägg frukt och pärlsocker ovanpå.
Sätt in i ugn på 225 grader i 15-20 min.



Squashsoppa

2 – 3 Squash
4 – 5 Lökar
Salt 1,25 dl grädde
Hönsbuljong
Dill

1. Stek squash och lökar (skivor eller bitar).
2. Häll över i en stor kastrull.
3. Häll i vatten och hönsbuljong.
4. Koka upp och häll i 1,25 dl grädde.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg i hackad dill.



Citronpaj

125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Fyllningen:
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner ( cirka 1 dl )
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2 dl strösocker

Marängtäcket:
3 äggvitor
2 dl strösocker

Gör din citronpaj så här:
Blanda/mixa ihop ingredienserna till bottnen till en smidig deg.
Låt vila i kylskåpet.
Ställ ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter,
förgrädda i 8 minuter och låt svalna.
Sätt ugnen på 250 grader (bara övervärme).

Fyllningen:
Riv av skalet på de nytvättade citronerna, bara de gula, och pressa ut juicen.
VIspa samman citronjuice, skal och äggulor.
Smält smöret & vänd ner sockret & citronblandningen.
Sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
Ställ den svalt och låt den kallna och häll i pajskalet.

Marängtäcket:
Vispa äggvitorna i en ren bunke med rena vispar, till skum.
Tillsätt socker, lite i taget och vispa till en tjock marängsmet.
Fördela jämt över pajen och grädda den i cirka 3 – 4 minuter.
Håll koll så inte marängen bränns. Ta ut och låt svalna före servering.